Fugro ©2017

Labor

A Fugro Consult Kft teljes körű szolgáltatást nyújt a megrendelői igényeknek megfelelően feltárási tervek, talajvizsgálati jelentések és szakértői vélemények elkészítésében. Cégünk a komplex geotechnikai szolgáltatásokat tekintve piacvezető, a feltárások elvégzése, a laboratóriumi vizsgálatok, a jelentések és szakértések összeállítása saját erőforrásainkra támaszkodva történik. A geotechnikai laboratórium 2012 nyarán kezdte meg működését az MSZ EN ISO 9001 és az MSZ EN ISO/IEC 17025 szabvány előírásai alapján.

 

Talajminták érkeztetése, leírása

A mintákat az MSZ EN ISO 22475-1 szabvány előírásai alapján szállítjuk és tároljuk a laboratóriumban. Az előkészítés során minden mintáról fényképes dokumentáció és mintaleíró lap készül, mely könnyen azonosíthatóvá teszi az egyes rétegeket, mintákat. A beérkeztetett, arra alkalmas mintáknak előzetesen meghatározzuk a drénezetlen nyírószilárdsági paramétereit, mely jelenleg egyedülálló a piacon.

 

Azonosítási vizsgálatok

A laboratóriumi vizsgálatok geotechnikai vezető tervező rétegleírása alapján kerülnek kijelölésre. Célunk a Megrendelőink minőségi kiszolgálása, mely során a laboratóriumi vizsgálati programot minden esetben előzetesen, jóváhagyásra megküldünk Megrendelőink felé. A talajminták azonosítását szemcsés talajok esetében az MSZE CEN ISO/TS 17892-4:2006, kötött talajok esetében az MSZE CEN ISO/TS 17892-12:2006 jelenleg hatályban lévő szabványok szerint végezzük el.
 

Speciális vizsgálatok

A szilárdsági jellemzők (nyírószilárdsági paraméterek, alakváltozási jellemzők stb.) meghatározása alapvető célja a laboratóriumi vizsgálatoknak. A legmodernebb eszközöket alkalmazva, folyamatosan képezve a laboratóriumi személyzetet, célunk olyan vizsgálati eredmények közlése, melyek reprezentatívak és jól jellemzik a talajokat. Mindemellett rutinszerűen alkalmazunk olyan, speciális vizsgálatokat, mint pl. a ciklikus triaxiális vizsgálat. Hazánkban egyedülálló módon talajok triaxiális húzókísérletei is végezhetőek.

 

Adatközlés

Alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy a vizsgálati jegyzőkönyvek jól áttekinthető, közérthető formában dokumentálják az eredményeket. A Megrendelői igényeknek megfelelően elkészített vizsgálatok célja, a tervezéshez szükséges releváns információk szolgáltatása. A vizsgálati eredményeket átadva konzultációs lehetőséget biztosítunk Megrendelőink részére.