Fugro ©2017

Mérnöki szolgáltatások

A Fugro Consult Kft teljes körű szolgáltatást nyújt a megrendelői igényeknek megfelelően feltárási tervek, talajvizsgálati jelentések és szakértői vélemények elkészítésében. Cégünk a komplex geotechnikai szolgáltatásokat tekintve piacvezető, a feltárások elvégzése, a laboratóriumi vizsgálatok, a jelentések és szakértések összeállítása saját erőforrásainkra támaszkodva történik. A mélyalapozási és alépítményi vasbeton szerkezetek tervezésében, a vasúti pályarekonstrukciókhoz kapcsolódó vasúti alépítmény tervezésében a hazai piac meghatározó szereplője.

 

Talajvizsgálati jelentések

A cégünk alapítása óta több száz talajvizsgálati jelentés készült a családi házaktól az ipari csarnokokon át a komplex, több százezer m2 alapterületű beruházásokig. Fő tevékenységeink közé tartozik a kiegészítő talajvizsgálati jelentések készítése, az alapozási, mélyépítési, földműépítési munkálatok optimalizálása és a geotechnikai kockázatok csökkentése. Hazánkban egyedülálló szeizmikus in-situ vizsgálatok elvégzése a földrengésre történő tervezéshez.

 

Geotechnikai tervezés

Az elmúlt évek, gyakorlatilag az összes jelentősebb multinacionális beruházásához kapcsolódóan cégünk végezte a mélyalapozási és alépítményi szerkezetek tervezését. 2008 óta több száz kilométernyi vasúti pálya rekonstrukciójában vettünk részt és készítettük el az alépítményi geotechnikai terveket, melyek célzottan, az alkalmazott technológiára optimalizálva készültek. Autópályák, autóutak építésénél geotechnikai szakértői feladatok ellátása, műtárgyak alapozási rendszereinek tervezése, támfalak, bevágások vizsgálata.

 

Szakértői tevékenység

Naprakész geotechnikai tudással és a hozzá kapcsolódó legmodernebb szoftverek alkalmazásával állunk megbízóink rendelkezésére szakértői feladatok ellátásában. A szakértői vizsgálat során a károsodás okainak feltárása és a probléma megoldása az elsődleges cél, melyet tárgyilagosan, tényeken alapulva, minden esetben részletesen indokolva készítünk el.

 

Végeselemes modellezés

Cégünk különös figyelmet fordít a geotechnikai numerikus és végeselemes szoftverek alkalmazására, így a jelenleg a piacon elérhető legkorszerűbb numerikus és végeselemes modellező szoftverekkel rendelkezünk: Plaxis 2D 2012, Plaxis 3D 2012, GGU-Software, MIDAS-GTS stb. Mérnökeink folyamatos képzéseken vesznek részt, melyek során megismerkednek a legújabb, legfejlettebb programok alkalmazásával, hogy azokat a feladataik ellátásában rutinszerűen alkalmazni tudják.